Някъде на Шуменското плато група хора се шматкаха по полянката. Почивния ден ги беше събрал и привидно всичко изглеждаше спокойно и невинно…

Кебапчето немощно изцвърча когато Добо го притисна с вилицата към железните решетки. Секунда по-късно над барбекюто се издигнаха пламъци. Начаса довтаса Ококорко, който потуши огъня ливвайки малко бира върху въглищата. „Секунда невнимание и за малко да изгоря храната!“ ядосан си помисли Добо. Беше се отплеснал в планове как да натика Шуто в жабката на Шевито си най-лесно и бързо. В този момент се доближи Трупъра и му прошепна заговорнически:
- Измислих.
- Какво измисли бе? – попита Добо като не пропускаше да хвърля по едно око на кебапчетата, които цвърчаха на барбекюто.
- Разбрах къде се намира сървърът, на който е Форумът на Шумен. Имам точния адрес и номера на стаята. Само трябва да се доберем дотам и да дадем на lamerko петнадесет минути. После властта ще е наша. Завинаги!
- Супер! – каза Добо – Трябва да се обадим и да се уговорим с lamerko. Тая вечер тръгваме.
- Вече говорих с него. Каза ми „.„, което май значи, че е съгласен.
- Такаааа, трябва да обсъдим и… – Добо прекъсна изречението и едва успя да промълви – Ще нанкам!
После се свлече до барбекюто и захърка издаващ леко свирукащия звук на дълбоко заспал човек.
Трупъра завлече Добо на пожаробезопасно място, а Ококорко, който тъкмо ги беше наближил, зацъка с език:
- Тц, тц, тц! За пети път днеска, а аз не мога да спя по цели нощи.
Заппа, който седеше на една пейка наблизо, се подхилваше и подръпваше периодично прозрачна течност от увита с вестник бутилчица. Тренираното око лесно можеше да види надписа Мери Джейн прокрадващ се изпод хартията. До него седяха Шуто, Ме4о и Инспектора, които обсъждаха кое би било по-смешно, да нарисуват мустаци на Трупъра или да обръснат брадата на Добо. Симо им гледаше сеира от съседната маса и мимоходом унищожаваше пържолка след пържолка правейки паузи за бирка от време на време.

Птичките пееха, а знойна жега се спускаше в горещия неделен ден. Поредният излет организиран от Форумът на Шумен беше в разгара си.