Архив за февруари, 2010

Re: Те че ми пушат, я че им пръцкам!

Corey

Абе що не ме изчакахте, на мен ми трябва повече време.
От бързане и напъване ми излезе една вена на челото и не ще да спада. Отворих прозореца, но две врабчета на терасата колабираха от миризмата. Затворих- климатика се задави и спря да работи. Мисля че фреона му се изнесе в отвъдното. А и ми трябва нов стол за пред компютъра, или поне сериозно претапициране. Преди малко излязох на разходка с колата. Карам, карам из града, по едно време отворих прозореца на колата- ей така- 1см само. Отначало на една пешеходна количка дев майки с колички зарязаха количките, грабнаха бебетата в ръце и се изнесаха на спринт нанякъде, покрили главиците на горките създания. Тръгвам на втора с газ, фърлам камъчки по съседните коли… Пръв на светофара, доволен съм, аз съм един горд мъж… Всички се носят на поне 20 метра подире ми. Мисля че някъде отзаде стана леко ПТП, ама кой го ***. намалих малко, по едно време застигам боклукчийския камион на Титан- БКС. Ония тъмни братя как само ми се зарадваха. Единия ми се хили, маха ми с ръце, другия ми вика „Ти , ти си яка тупалка“ и удря гьобеци. Шофьора обаче беше по- беличък и бръкна някъде изпод седалката, и с много точен премерен пас на стар бейзболист ми метна на стъклото половин глава кисело зеле. От по-миналата година. Супер- зелевия сок ми разяде налепите от мушици и улична мръсотия, събирана в продължгение на цяла зима. Пуснах чистачките на макс и при първия мах чистачките метнаха киселото зелце до една спряла кола. Некви момци сменяха гума. Зелето падна точно до другата, здравата гума, чу се ПССССТ и втората гума се отду. Мисля че видях момчетата да залягат. А може и да се умрели, не знам. Понеже е петък викам я да отида горе на платото.. Пак си карам бавно и напреки на Кьошковете оранджев джип с надпис ГъЗъ ми препречва пътя. Тия пък- Гражданска защита…Турили противогази, всеки фанал по нещо тежко и ме чакат… Мамицата им! Врътнах на ръчна точно до бронзовата мечка, отворих прозорците докрай за секунда и се изнесох наобратно. Гледам в задното огледало- бетонния постамент на мечката пред очите ми се пропука, мечката се наклони и се затъркаля връз ГъЗъ-джиите. Хак да им е.Вената- оная дето ми бе излязла на челото поспадна и вече виждах и с двете очи. Врътнах нагоре към ТВ-кула. Пускам радиото на колата- пробвам Форте- йок. Въртя Дарик- и те… Въртя, въртя- по едно време засичам извънредно съобщение на радио Христо Ботев: „Уважаеми слушатели, поради технически проблем Българското национално радио и местните радиостанции прекратяват излъчванията си в района на Шумен“. Ммм аз пък ще си пусна „Браво“- има една какичка дето пуска кънтри там. „Он дъ роуд ъген…“- Уили Нелсън мечи нещо там с китарата си.

Животът е прекрасен ей, стига сме си стояли по офисите и апартаментите. :J6.gif

Коледа 2007 – репортаж за благотворителната акция

Благотворителна акция „За децата на Шумен“

Завърши поредната благотворителна акция организирана от форумците. Ето го отчета на Добо за постигнатите резултати:

Приключи инициативата на „Форумът на Шумен” в партньорство с Гражданско сдружение „За Шумен“ и със активното съдействие на Вериги магазини „Трънчев“, Кафе-клуб „Десетият град“, Клуб „Ретро“, ‘Дрогерия „Букет“, ‘Клуб „Авангард“, Пиано-бар „Антракт“, Кафе „Лорие“, бистро „Готи“ където бяха сложени кутиите за дарения.
Събраната сума е 2277 лева. Дарения са постъпили и по електронен път(pay pal).

Със събраните средства са заплатени такси на 11 деца за обучение в школи и клубове за календарната 2010 година, както и такси за участие в конкурси и фестивали. С малка част от сумата се подпомага издаването на книжка със собствени рисунки и стихове на Виктор Атанасов от ОДК.

Деацата-таланти са от ОШИ, ОДК, Спортен клуб по шахмат “Шумен 2005”, Школа АиБ, МОНТФИЗ, Школа по плуване към ВУ.

1.Виктор Тошков Атанасов от Обединен детски комплекс, литературен клуб „Сладкодумци” с ръководител Павлинка Марева. Притежава отличия от национални литературни конкурси:
„Морето, морето, морето…”, гр.Варна, „Казанлъшка роза”, „Мадарският конник- символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”, „Водата-извор на живот”-гр.Бургас.
2.Михаела Иванова Алексиева – Обединен детски комплекс клуб „Художествена обработка на дърво”с ръководител Ангел Минчев. М. – 7-ми клас, автор е на уникални авторски резби, носител на награда от конкурса „Природата-моето вдъхновение”.

3.Петя Иванова Петрова от Обединен детски комплекс, литературен клуб „Сладкодумци”, ръководител Валя Динева – 7-ми клас и има отличия от националните литературни конкурси:
„Съзидатели на дружбата”, „Куба –далечна и близка”, „Земята-наш дом”,
„Мадарският конник- символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”.

4.Симона Искрова Григорова от Обединен детски комплекс клуб „Изобразително изкуство и приложно изкуство” с ръководител Теменуга Христова е в 6-ти клас.
Тя има награди от конкурсите:
„Космосът-настояще и бъдеще на човечеството”, „Мадарският конник- символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”,
„Усещане за вселена”, „Дни на толерантността”, „Звезди обсипят свода небесен”-гр.София.

5.Айджан Севгинова Алиосманова е също в 6-ти клас от клуб „Изобразително изкуство и приложно изкуство” на ОДК.
Има награди в конкурсите за рисунка:
„Водата-извор на живот”-гр.Бургас, „Мадарският конник- символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”,”България-в сърцата и мечтите ни”,”Децата рисуват цветята, морето, света”-гр.Поморие

6.Вктория Емануилова Томова от Обединен детски комплекс, литературен клуб „Сладкодумци” с ръководител Павлинка Марева.
Тя е в 8-ми клас – отличия от национални литературни конкурси:
„Морето, морето, морето…”, гр.Варна, „Ябълката”-гр.Стара Загора,
„Казанлъшка роза”, „Природата-моето вдъхновение”.
Нейни творби са публикувани в две стихосбирки.

7.Мария Цветанова Миланова е от Спортен клуб по шахмат “Шумен 2005” Нейни треньори са Ангел Яначков и Деян Димитров.
Част от наградите:
-1-во място в Първия детски турнир „Веселин Топалов” Русе 2007год.
- през 2008 год има само първи места от – Купа на България „Морско конче” Варна , Купа на България „Пристис” Русе , Открит детски турнир „Морски дракон” Приморско , Детска верига „Цитадела” Шумен, Градска шампионка на Шумен за момичета до 16 години
- и Вице-европейска шампионка с отбора на ПМГ „Нанчо Попович” от 3-о Европейско първенство за училищни отбори във Варна
- през 2009 год една от наградите е отново първо място за Купа на България „Пристис” Русе
- на 30.01. 2010 г в Пловдив Мария стана трета на полуфинала в държавното първенство при жените и си спечели правото да спори с най-силните дами в България.

8.Симона Христова Христова от Обединена школа по изкуствата е в класа по народно пеене на госпожа Русанка Андонова. Симона е само на 11 години, но се отличава с изключителни гласови възможности и през април 2009 г спечели втора на града на конкурса „Песенна дъга над Кутев” в гр. Котел.

9.Петър Неделчев Стоянов е на 11г. и е ученик в 5-ти клас на ОУ „Йордан Йовков“ село Браничево. Неизменен първенец на олимпиадите по математика провеждани в училището.
Всяка събота и неделя тренира плуване във ВУ гр. Шумен. Според треньорите и ръководителите на спортния клуб, е един от най-перспективните подрастващи състезатели в няколко дисциплини. Винаги е напред в класирането, а миналото лято спечели състезанието по водно спасяване.

10.Светослав Живков Стоянов е на 15 години. Посещава Школа „А&Б“ от едва от 2008г., но вече е доказал, че има отлични възможности, притежава особено изразено логическо мислене и самостоятелност в програмирането.
Освен с програмиране се занимава и с алгоритми и моделиране.

11.Румен Йорданов е в курса по актьорско майсторство към МОНТФИЗ от 2008 год. Вече има свидетелства за завършени първите два етапа от обучението в школата.
Почитателите на театралното изкуство познават Румен от участията му в пиесата „Мръсницата”, концерти на Младежки дом Шумен, Карнавала на плодородието 2009, откритите часове по актьорско майсторство в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров”. В момента Румен е в групата с худ. ръководител Колю Стайков и участва в пиесата „Безтегловната принцеса”, чиято премиера очакваме в края на м. март.

Талантите от школата по изкуствата получават средства за такси за участие в конкурси през тази година:
1. ХІ Международен конкурс за млади пианисти – гр. Ниш, Сърбия, март
- клавирно дуо Александър Александров – Наталия Калоянова
- Клавирно дуо Елица Мирчева – Светломир Златков
2. Национални ученически театрални празници –Шумен, м. април
- Театрално-вокална формация при ОШИ „Ан. Стоянов”
3. ІХ Международен фестивал „Усмивките на морето” – Балчик, м. юни
- балетна школа при ОШИ „Ан. Стоянов”
4. ХХ национален конкурс за най-добро изпълнение на българска музикална творба „Върбан Върбанов” – Бургас, март
- Велислава Николаева – цигулка
- клавирно дуо Александър Александров – Наталия Калоянова
5. ІІ Национален детско-юношески конкурс за изпълнители на народни инструменти и народно пеене – Котел, м. април
- детска фолклорна вокална група „Перуника”

Финансов отчет:

1.Приходи
- Дарения по електронен път 2 х 20 лв. = 40.00 лв.
- Дарения от кутии = 2237.00 лв.

Общо : 2277.00 лв.

2.Разходи

- ОДК – 272.00 лв.
- ОШИ – 330.00 лв.
- Монтфиз – 225.00 лв.
- Шахматен клуб – 250.00 лв.
- Школа А&Б – 320.00 лв.
- Военен спортен клуб – плуване – 320.00 лв.
- издаване на книга – 100.00 лв.
- такси за конкурси – 460.00 лв.

Общо: 2277.00 лв.

В отчета не са включени разходи за зала, грамоти и други. Те остават за сметка на организаторите и възлизат на 80 лв.

Това са малко снимки от церемонията по раздаването на ваучерите и грамотите:

Връзка към албум с хубави снимки, които са направени от okokorko: Стипендии за талантливите деца на Шумен

Един видеоклип с отделни части от церемонията: